有時候,人的身體是可以軟弱到想像以外
踏一步、舉起手都可以很
困難
一呼一吸都可以令你頭痛,怎樣也不能安睡、做什麼都提不起

我們能相信、能依靠的,就是閉上眼睛向上帝禱告。
願我們能珍
惜健康,遠方的你一起加油吧......

感恩我仍有力拿起畫筆填填色......






期待你來我的fan page﹕link
如有查詢,請電郵至﹕yen.homebakery@gmail.com


創作者介紹

yenhomebakery的部落格

yenhomebakery 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(4) 人氣()


留言列表 (4)

禁止留言
  • 肥嘟嘟
  • 原來係咁~~~唔該晒^^
  • yen之幸福廚房
  • 另外,黑糖係蔗糖熬煮過程中的產物,質地係會粗糙d;不能跟奶砂糖比較哦,做蛋糕或曲奇時,有時會留有顆粒狀的黑糖。
  • yen之幸福廚房
  • 黑糖如果係一磚果d係用來煮送,做蛋糕要用粉狀黑糖,要勉強將磚壓成粉,就要好似你咁整架喇,我建議你買包粉狀黑糖,呢包磚狀既留黎煮送時用。
  • 肥嘟嘟
  • yen你好呀~其實睇左你blog好耐架喇,不過無留過言ji XP
    有少少問題想請教下你,上星期我整沖繩黑糖曲奇,好大鑊...d黑糖好硬,完全打唔散:( 卒g要慢慢揀d碎既過篩,攪左半小時先攪掂...巧可憐呀:'( 想問下要有咩技巧整散d糖架??